Narkoswebben länkar dig vidare


Glädjeverkstan

Hej! Det är vi som är clownerna på Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Gå in på vår hemsida och läs mer om oss genom att klicka på våra bilder. Du kan även spela clownmemory och skriva på klotterplanket. Bus och kräm!

Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus bildades 1997. Stiftelsen har som mål att främja barns vård vid sjukhuset. Det gör stiftelsen bland annat genom att verka för att miljön vid och inom sjukhuset på alla sätt skall underlätta barnens vistelse och därigenom påskynda deras tillfrisknande.

1177.se

1177.se innehåller information om hälsa och sjukvård för alla. Vuxna kan läsa om sjukdomar, undersökningar, behandlingar, läkemedel och mycket annat. För barn finns Barnavdelningen med tecknade filmer om hur det kan vara att bli undersökt eller behandlad på sjukhus eller hos tandläkaren. Webbplatsen drivs av Sveriges landsting och regioner.

Barnavdelningen

På Barnavdelningen finns tecknade filmer om hur det kan vara att bli undersökt eller behandlad på sjukhus eller hos tandläkaren. Här kan du prova tandläkarborren, följa med när Billy Bläckfisk får ett stick i en av sina många armar, lära dig hur röntgenapparater fungerar, hur kroppen ser ut inuti och mycket annat. Barnavdelningen finns på 1177.se, en webbplats som drivs av Sveriges landsting och regioner.

Kroppen

Människokroppen består av ungefär hundra biljoner celler som var och en är en liten levande enhet. Alla dessa celler har bildats ur en enda befruktad äggcell, som sedan delats gång på gång. Här i kroppen finns ingående texter och många bilder som visar hur den friska människokroppen är uppbyggd och fungerar. Här kan du också titta i den anatomiska atlasen som innehåller bildöversikter över kroppens olika delar och organsystem.

Vårdguiden

Vårdguiden informerar om hälso- och sjukvård i Stockholms läns landsting. På Vårdguiden finns svar på dina frågor om sjukdomar och hälsa, om öppettider och adresser till vården, om läkemedel och dina rättigheter som patient.

Barncancerfonden

Varje år får cirka 300 barn i Sverige cancer. Tre av fyra barn överlever idag sin cancersjukdom men i var fjärde familj inträffar det ofattbara. Barncancerfondens vision är att alla barn som får cancer ska bli friska och leva ett fullgott liv. Barncancerfonden står för merparten av all barncancerforskning i Sverige. Barncancerfonden drivs uteslutande med hjälp av gåvor från privatpersoner och företag.

twitter icon

Astrid Lindgrens Barnsjukhus | Karolinska Universitetssjukhuset 171 76 Stockholm


© Karolinska Universitetssjukhuset

mail
Logotype